Sunday, November 20, 2011

Time ni lah nak kena.

Assalamualaikum.

Hye! Practical exam kite dah habis! Aku is seronok! Hihihihi. Gelak-gelak gedik. Oh, ada mcq lagi rupanya. 24th Nov. Guess what's happening on 26th? HAHAHA.
//
Tadi pagi kan, aku mandi lama sangat kot aku rasa. Tengah syok mandi air panas di pagi yg sejuk menggigil tu, tetibe je aku rase pening kepala pastu dedar macam tachycardia la. Eii berlari aku keluar toilet bukak tingkap besar-besar sedut udara pagi. Aku ni dah la baru lepas mandi, keluar toilet terus pergi tingkap. Ko boleh bayangkan tak betapa sejuknye aku rasa!

Ya Allah.

Perasaan tu tak boleh nak kata macam mana. Lepas tu aku pening kepala, jalan macam tak betul sikit sbb tga tachycardia kan. Laju gile kot pulse sampai aku boleh dengar heartbeat aku sendiri. Dup, dup dup, dup. Aku lemas dgn jantung aku sendiri. Aku mintak Fatin potongkan buah limau. Nasib baik Fatin ada. Ade la dalam 5 potong limau aku bedal sorang. 3 minit lepastu baru heartbeat aku slow down sikit. Alhamdulillah. Tapi pening kepala still tak hilang lagi.

Konon-kononnye pagi tu nak buat revision lagi utk the practical. Tapi dah pening kepala macam tu, aku pun result utk tidur balik. Bangun-bangun heartbeat aku dah ok. Tapi still pening kepala la. Makan paracetamol 2 bijik then pergi u utk exam. Alhamdulillah exam tadi secara keseluruhannye boleh jawab. Tapi ada satu dua tu aku salah jawab. Haha, lawak je aku ni. Aku dapat ELISA plate tu. Pastu soalan tanya apa indicator system dia. Aku dgn confidentnye pergi tulis sensitized sheep red blood cell. Padahal jawapan die substrate. HAHA. Tu lah, masa revision aku asyik cakap indicator system-sensitized sheep RBC. Itu utk complement fixation test lah, kakak. Now, you see what 2 minutes can do to my rational thinking + headache. Terbaik lah jawab exam sambil pening kepala. Aku kan sambil tulis sambil picit kepala. Exaggerate betul.

Balik rumah, ape lagi. Wa bantai tidoq dgn rakusnye. Marathon wa cakap lu. Haha. Bile bangun, ting! seperti magis aku sudah tidak pening lagi! Jantung juga kembali berdegup seperti biasa. Cuma aku sudah tak boleh tidur sekarang ni. Dah pukul 1.30 pagi kot. Jadi, aku pun membantailah internet pula. Dari ke FB, aku meloncat ke twitter pastu ke blog ini pula utk mencoret serba sedikit (serba sedikit kau kate?! macam extra large saje). Lepas ni aku tak tahu nak buat apa. Bermunajat insyaAllah. Hahaaha.

Kesimpulannya, aku agak fobia dgn sakhonah(heater) gas ni. Aku tak bagitau mak abah pun. Kang terkejut pulak. Dah la mereka tengah honeymoon sekarang ni. HUHU. So, baik aku dendiam je. Eiii sejuk! (tetibe). Tu la, aku nak pesan kat sesiapa yang belum pernah kena, jangan mandi sambil tadah air. Sebab aku faham tengah musim sejuk ni, bile dapat mandi air panas, kite memang mudah lupa diri. Justeru, tadahlah air panas satu baldi, bile baldi dah penuh, tutup air. Tinggalkan utk 5 minit (pergi lah fb dulu ke, baca sikit ke) pastu baru mandi.
//
Rumah aku ni sejuk gile la. Kalau duduk dalam bilik aku tu, bunyi angin die kuat macam nak roboh bangunan.  Psiuuuuuuuuuuungggggg psiuuuuuuungggggggg....Memang terbungkus dalam saratoga(selimut tebal) tu jawapnye. Dah macam popia aku tengok sekor-sekor. Macam pisang pun ade jugak. Dah la saratoga warne hijau. Macam pisang muda gitu. HAHAHAHAH eh seronok pulak merepek memalam bute ni. Eh silap. Pagi bute. Eii. Dah la. Aku nak pergi bermunajat dalam selimut. Sejuk sangat lahhhh! Jari aku dah naik kebas ni. Brrrrrrrrr.

Wassalam.

8 comments:

  1. Sakhanah gas?

    Gua pakai elektrik. Tanda rumah gua maju sikit.

    Btw, jaga jaga jangan sampai kes tahun lepas berulang. Mintakmintak jauh.

    Plus, bukak tingkap time guna sakhanah.

    ReplyDelete
  2. Nak buat macam mana. Sewa pun murah je. Oh thank you btw. InsyaAllah, will do.

    ReplyDelete
  3. alahaiiii tiqah. sian no kawan aku sorang ni. xpe tiqah. naseb kte serupa. aku pn jawab sheep RBC. sbb tu je yg ad dalam minda aku. wahahaha. xpe2. kte tawakal je kt Allah. :)

    ReplyDelete
  4. Tu lah die. Barang yg lepas usah dikenang kan. Hihi. All the best for MCQ pulak!

    ReplyDelete
  5. aku lagilah. ade ke pegi jawab inactivated sheep RBC. cis. mula mula tu dah nyesal dah gi jawab inactivated. padahal kalo aku jwb sensitized pun salah gak.

    ReplyDelete
  6. Hahaha tersasul sasul eah. Tu ah byk sgt bace buku kot. Sampai tertukar perkataan.

    ReplyDelete
  7. abah mak fuad ali murDecember 1, 2011 at 5:07 PM

    Rul..haha dah kantoi..mak ngn abah dah tau..nurul! baik2 la laen kali..take extra care next time! terkejut mak ngn abah tau..baru pas skype ngn syahir td,,die cite kat abah and mak..aishh..free2 nti skype..byk nnti nk cite..abah and mak suro tuka heater tu pkai letrik nye:) jage diri and all the best for your study..(kitorang di waterfront riverside majestic sarawak nie) :P

    ReplyDelete
  8. huyo panjangnye nama! dah ok la. tu accident je tu. lepas ni will be extra careful, insyaAllah. =)

    ReplyDelete