Tuesday, October 11, 2011

Rumah baru kitewww

Assalamualaikum. Sorry kalau annoyed dgn tajuk. Oh and sorry kalau aku banyak spelling error bukan sbb bengap tak tahu eja tapi salahkan tangan yg belum pro menaip gune touch screen.

Ok well. Aku dah slamat sampai Alex ni dan dah start kelas pon. Excited gile first day tu. Jumpe budak budak ni semua. Wahhhg satu kegembiraan yg sukar diterjemahkan wahah! Om aku nak ckp yg aku happy jumpa semua orang! Peneman peneman stia kat negara orang. Eceh!

Well, module sekRang tajuk die Infection and Immunity. Banyak cerita pasal bacteria. Nama sekor sekor kalau tak complicated lGi tak boleh. Jenuh nak ngapal nye tu. Ad yg satu due nama cam sedap tu hmm ok lah nk hapal. Cam sarcodina, nematode, trematode ngn cestode. Comel kan nama die. Apa? Nak letak nama anak?! Kau terencat ke hapee?! Joke joke.

Well, life is not the same anymore. Skang hari hari pikir nak masak ape. Ni aku nak citer. Tadi balik dari kelas aku pegi paso ko tahu! Aku pergi pasar after kelas for real! Ok fine aku memang jakun habes sbb muke aku bukan muka pasar tapi muka Fuddruckers dqn Coffee Roastery. So bile aku pergi pasar, ia adalah satu amalan abnormal wah jgn bagi aku describe lebih detail. Nanti kau horang pengsan nak baca. Senang citer, aku seronok la. Tapi tak best sbb kene jalan sorang sorang. Bapak bosan. Takkan nak cakap ngn ayam dlm plastik kot.

Rumah aku kat sini just nice. Tak besar tak kecik, tak cantik tak buruk. Yg sedang sedang saja. Paling penting sebab bawah ni ade rstoran melayu. So kqlay malas nak masak boleh terjah je bawah tu ha. Dan tak lupa ustaz kat bawah ni bannnyakkkk tolong kitorang utk settle down kat rumH ni. Yelah, diorang pandai cakap arab. Kalau harap aku, tak siap mesin basuh ni.

Dan yg paling excited skali mesti la part masak masak! Akunsuke memasak. Tapi aku belym diizinkan lagi utk pakar sepenuhnya. Tunggulah nanti bile dah kawenn. Semya jenis asian n western cuisine aku buat. Cehwahh berangan! Haha

Aku ni tak bape sihat. Batuk batuk. Debu mesir kot. Bisingggg gileee aku batuk dlm lecture hall! Aku rase nak batuk bwh meja je sbb kuat gile atau mungkun aku he perasan lebih. Tapu disebbkn perasaan tu la aku tak dtg kuliah hari kedua. Time tu ak memang drinrumah lagi batuk tak henti. Dah macam whooping cough. Bangun pagi rase cm ade batu dlm tekak. Last last makan madu, ok. Alhamdulillah ok sket.

Ok dah aku nak semayang. Bubbye. Sambung citer later ok!

2 comments:

  1. derr...siyes error giler..wooohaaa!kaw mntp seh pkai touch skrin skunk..mmg terbek rrrr..ko mmg terbek!!!

    ReplyDelete